HPS Industrial neemt PLCDirect over

MMR Consultancy heeft HPS Industrial begeleid bij de aankoop van de aandelen van PLCDirect Benelux. Deze transactie is gefinancierd door ING Bank.

HPS Industrial is leverancier van industriële computeroplossingen. Met de acquisitie van PLCDirect wordt het aanbod industriële automatiseringsoplossingen voor de klanten van HPS aanzienlijk uitgebreid. Naast het feit dat het productportfolio van beide partijen naadloos op elkaar aansluit, is er een duidelijke match wat betreft bedrijfscultuur en marktbenadering. Door de expertise van de twee bedrijven te combineren kan HPS Industrial nu nog beter inspringen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en Industrie 4.0. De eerste reacties vanuit belangrijke toeleveranciers zijn bijzonder positief.

De bedrijfsactiviteiten zullen vanuit het kantoor in Scherpenzeel blijven plaatsvinden. “Zowel huidig, als nieuw personeel zal haar eigen werkzaamheden behouden, maar ik vind het belangrijk dat we wel op één gezamenlijk plek werken. Zo kunnen we van elkaar leren en dit bevordert de samenwerking”, aldus Pieter van Woerden, DGA van HPS Industrial. De heer Van Woerden licht de voordelen van de overname als volgt toe: “Door het schaalvoordeel dat we genieten dankzij deze overname kunnen we de beste diensten aan klanten bieden en lange termijn samenwerkingen opzetten. We zien bij veel klanten dat zij zowel computeroplossingen als PLC’s gebruiken. Nu hebben we de expertise voor beide gebieden in huis.”

Ook Maarten Klaassen, manager van PLCDirect Benelux ziet de voordelen van de overname: “Zowel HPS Industrial als het team van PLCDirect Benelux onderscheiden zich in hun expertise. Bij de diverse onderlinge kennismakingen was het mooi om te zien dat we elkaar goed begrepen. Er is aan beide kanten dan ook veel enthousiasme om nu samen verder te gaan.”

De samenwerking tussen HPS Industrial en MMR Consultancy is al de vierde in een reeks van succesvolle transacties die MMR en HPS samen gerealiseerd hebben. Pieter van Woerden weet inmiddels wat hij aan het team van MMR heeft: “Het management van HPS kent het team van MMR inmiddels heel goed. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Vanaf het moment dat PLCDirect Benelux op onze radar kwam, hebben we intensief contact gehad. We zijn verheugd met deze deal en zeer tevreden over de rol die MMR heeft gespeeld tijdens dit traject.”

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht