Specialist ICT overnames

Als specialist in overnames binnen de ICT sector begrijpen wij uw business model.

Groot landelijk netwerk

Wij bezitten een groeiend landelijk netwerk van strategische partijen en gespecialiseerde investeerders.

Strategisch advies

Wij helpen u de volgende stap met uw onderneming te realiseren.

Passende bedrijfsfinancieringen

Wij realiseren passende bedrijfsfinancieringen. Zowel bancair, via private equity of d.m.v. een professionele investeerder.

Financieel advies

Wij rekenen uw verschillende financiële scenario’s voor, waaronder de waarde van uw onderneming.

Hoge klanttevredenheid

Wij zijn trots op onze hoge klanttevredenheid. Wij leveren onze diensten gebaseerd op resultaat, kwaliteit, creativiteit en betrokkenheid en integriteit.

Over ons

U kunt van ons verwachten dat wij met veel passie en resultaatgericht te werk gaan. Vooraf spreken we de doelstellingen van het traject met u door, zodat we van elkaar weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Tijdens het proces doen we geen concessies aan de kwaliteit van onze dienstverlening, zijn we creatief en betrokken. Als gevolg hiervan zult u als klant de dienstverlening ontvangen, die u en uw onderneming verdienen. Wat resulteert in: een bevredigende transactie, waarbij goed is nagedacht over de drie belangrijke pijlers: continuïteit bij de bedrijfsstrategie, prijsvorming en structurering.

Werkwijze

Strategie

Bij de start van een Corporate finance proces is het van belang om duidelijk te hebben welke weg u reeds bent ingeslagen en wat de strategie voor de komende jaren van een onderneming is. MMR Consultancy ziet het als haar taak de strategie van ondernemers te doorgronden, te begrijpen en waar nodig aan te vullen. De juiste positionering van uw eigen onderneming en de daarmee samenhangende strategie zorgt ervoor dat u snel een inschatting kunt maken van de motivatie van de andere partij om de transactie te willen realiseren.

Prijsvorming

De prijsvorming hangt binnen een transactie af van verschillende factoren. In de voorbereiding kijken we uitgebreid naar de positionering die u als partij kan innemen in het traject. Daarnaast willen we ook financieel op de hoogte zijn van alle details, zodat we een goede inschatting kunnen maken van het verwachte omzet en resultaatniveau en de voorspelbaarheid hiervan. Voordat wij de markt ingaan of een bieding uitbrengen weten we doorgaans alle ins en outs van een onderneming, zodat gedurende het proces er weinig verrassingen meer kunnen plaatsvinden.
Ten slotte wordt de prijsvorming ook bepaald door de onderhandelingstactiek die wij samen met u uitzetten. Zo kunnen we er voor kiezen om in gesprek te gaan met meerdere partijen, waarbij wij de kwaliteit van het proces scherp voor u neer moeten zetten. Ook is het mogelijke exclusief met een partij te praten, waarbij het onderhandelingsresultaat afhankelijk is van de timing en het samenspel tussen u als klant en wij als uw adviseur.
Samenvattend is een goede voorbereiding en onderhandelingsmethode van essentieel belang voor een goed resultaat.

Structurering

Als een overname volledig cash wordt afgerekend is de structurering van de transactie minder van belang. Het komt echter veelvuldig voor dat een deel van de koopsom nog niet wordt betaald en als earn-out, achtergestelde lening en/of aandelenkapitaal wordt ingevuld bij transactie. Doelstelling van partijen hierbij is bijvoorbeeld dat een koopsom variabel kan worden gemaakt, er een extra financieringsbron aanwezig is die voor extra continuïteit zorgt en/of een stuk commitment van verkoper geborgd is. Het gevolg is hoe dan ook: in deze transactie is er sprake van downside en upside potential, welke een wezenlijk onderdeel is van het geheel.
MMR ondersteunt u bij het neerzetten van de structurering, die vaak van cruciaal belang is voor het verloop van de transactie. Er zijn wel 50 varianten te bedenken als uitkomst van een structurering. Voordat u als ondernemer een structurering overeenkomt rekenen wij u de gevolgen van verschillende mogelijke structuren in verschillende scenario’s voor, zodat u een goede inschatting kan maken over de totale economische impact van de transactie.

Kennis

Uiteraard is het in huis hebben van economische, juridische en fiscale kennis tijdens overnameprocessen van essentieel belang. MMR Consultancy bezit deze kennis, zowel binnen ons eigen kantoor als in ons netwerk en zal u hierbij ondersteunen. Wij bereiken onze vooraf afgesproken doelstellingen door geen concessies te doen aan resultaatgerichtheid, kwaliteit, creativiteit en betrokkenheid.

Kernwaarden

MMR Consultancy streeft naar een hoge klanttevredenheid. Wij leveren onze diensten gebaseerd op resultaat, kwaliteit, creativiteit en betrokkenheid en integriteit.

Resultaatgerichtheid

Vanaf het kennismakingsgesprek tot closing van de transactie zullen er onderhandelingen op verscheidene variabelen plaatsvinden. Wij zullen uw belangen hierin continu vertegenwoordigen, om tot een optimale deal te komen.

Kwaliteit

U wilt als ondernemer een transactie realiseren en weten waar u voor tekent. De vele details die samen komen bij een transactie brengen wij voor u in kaart. Wij zien het als onze taak ieder detail in te vullen en de gevolgen van iedere (financiële, juridische of fiscale) verandering bij u inzichtelijk te maken.

Creativiteit

Kansen, mogelijkheden, maar ook zeker het in kaart brengen van de risico’s van een transactie is van essentieel belang. Wij adviseren onze klanten dan ook niet alleen op het gebied van prijsvorming, maar dragen ook creatieve ideeën aan om de risico’s in te dekken.

Betrokkenheid & Integriteit

Op deze manier spreken we met onze klanten heldere doelstellingen en tijdslijnen af. Gedurende het traject kunt u op ons bouwen en staat u als klant op één. Wij vinden eerlijk zaken doen van het grootste belang en zijn mede daarom dan ook onafhankelijk van andere corporate finance partijen.

Ons Team

Niels Koomen

Partner

Niels is eigenaar en senior consultant bij MMR. Vanuit zijn opleiding finance en investments aan de Erasmus Universiteit, is hij, na een periode bij de Rabobank en Van der Wurff en Partners en een carrière als top volleyballer, in 2012 MMR Consultancy gestart.

Bart van Garderen

Projectmanager

Bart is sinds 2014 werkzaam bij MMR en is als projectmanager o.a. verantwoordelijk voor de communicatie, markt analyse en een deel van de acquisitie en projecten. Daarnaast ondersteunt hij Niels tijdens de overige trajecten en houdt zich daarin met name bezig met het opstellen van de documentatie. Ook Bart kent een verleden als volleyballer in de Nederlandse top.

Leon Luini

Analist

Leon is sinds het afronden van zijn masteropleiding in 2023 parttime werkzaam bij MMR. Vanuit zijn specialisatie in financiële economie ondersteunt hij Bart en Niels met het verzamelen en controleren van bedrijfsinformatie en het opstellen van de documentatie. Naast zijn werkzaamheden voor MMR is Leon fulltime actief als professionele beachvolleybalspeler. In 2023 won hij zilver op het Europees kampioenschap. Zijn hoofddoel is kwalificatie voor de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles.

Vacatures

Wij zijn regelmatig op zoek naar uitbreiding en bieden een uitdagende baan en werkomgeving aan waarin wij zorg zullen dragen om samen met jou aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken.

Geïnteresseerd? Kijk dan op onze vacature pagina.

MMR Consultancy zoekt analist fusies en overnames

MMR Consultancy is opzoek naar een analist met de volgende vereisten:

  • Academisch afgestudeerd in bedrijfseconomische of juridische richting
  • Groot analytisch vermogen
  • Zelfstandigheid
  • Ambitieus
  • Teamspeler
  • 0-3 jaar werkervaring
Wat bieden we? Wij bieden een uitdagende baan en werkomgeving aan waarin wij zorg zullen dragen om samen met jou aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken. Als analist fusies en overnames bij MMR Consultancy ben je o.a. met de volgende werkzaamheden bezig: • Het verzamelen en analyseren van bedrijfs- en marktinformatie • Het uitvoeren van financiële analysis Het opstellen van verschillende transactiedocumentatie • Contact onderhouden met cliënten en externe adviseurs tijdens transacties Geïnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae en motivatiebrief naar info@mmr-consultancy.nl. Wie zijn wij? MMR Consultancy is een onafhankelijk corporate finance bureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van fusies en overnames in de IT sector. Vanuit ons kantoor in Ede begeleiden wij transacties door het hele land. Vanaf de oprichting in 2012 heeft MMR Consultancy zich ontwikkeld tot een specialist in de IT markt. Wij werken aan onze transacties volgens onze kernwaarden: resultaatgerichtheid, kwaliteit, creativiteit, betrokkenheid en integriteit. [...]

Lees verder...

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht