DMP trekt kapitaal aan met behulp van Main Mezzanine

MMR Consultancy heeft de heren Van de Riet, Pastoor en Evers begeleid bij het aantrekken van kapitaal voor Data Management Professionals. Deze transactie is gefinancierd door Main Mezzanine Capital, als kapitaal verstrekker en ING Bank, als financier.

Op 13 juli jl. hebben de (groot)aandeelhouders van Data Management Professionals (DMP) hun handtekening gezet onder de management buy-out overeenkomst met Main Mezzanine Capital. Hierdoor heeft er een herstructurering van het management van DMP plaats gevonden.

Maurice Pastoor, COO van DMP over de samenwerking met MMR: ”We hebben de samenwerking met MMR als zeer prettig ervaren. Ze beschikken over de juiste kennis van zaken, een uitgebreid netwerk en hebben de verschillende fases gedurende dit intensieve traject naar tevredenheid weten te managen. Dit heeft geleidt tot een transactie waaronder wij met volle tevredenheid onze handtekening hebben gezet”.

DMP faciliteert back-up, storage en hybrid cloud oplossingen aan grote bedrijven en instellingen, verspreid over meer dan 50 landen.

Henny van de Riet (CEO DMP): “DMP heeft al een sterke marktpositie en de organisatie is klaar voor verdere expansie en internationalisering van onze klantenbasis. De markt van snelle en veilige toegang en opslag tot data groeit razendsnel. Met onze unieke DMaaS propositie zullen wij ook in de toekomst onze jaarlijkse groei continueren. Ondertussen hebben wij door de MBO de oprichter kunnen uitkopen en heeft de directie haar belang kunnen vergroten“.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners (www.main.nl), een investerings- en financieringsbedrijf, gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de software/ICT sector in de Benelux en DACH regio.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing partner Main): “Ik ben blij dat we weer terug zijn in de back-up business. In 2013 hebben wij ons belang in IASO verkocht en van dichtbij de potentie van deze business meegemaakt. Het interessante van data is namelijk dat dit alleen maar meer en belangrijker wordt. En dat moet allemaal veilig worden beheerd. In DMP hebben wij een markt leidende speler gevonden, die niet alleen back-up als speerpunt heeft, maar daarnaast de gehele data management behoefte van organisaties kan invullen en de potentie heeft wederom te kunnen verdubbelen in omvang bij continuering van de huidige solide strategie. Dat past exact in ons gewenste profiel”.

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht