De ICT markt blijft groeien; MMR groeit mee

Januari 2020 – In het afgelopen jaar groeide de ICT markt met 3,7 %, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de productietak van de sector informatie en communicatie name behoorlijk toe. MMR Consultancy ervaart deze groei eveneens. Wij realiseerde in 2019 maar liefst zes transacties. Een teken dat steeds meer partijen ons weten te vinden, maar ook dat de markt volop in beweging is.

2019
In 2019 bewogen we ons aanzienlijk in de consultancymarkt. We begeleidde een drietal deals in deze markt, de management buy out van de gerenommeerde onderneming Bergler, de verkoop van Rivium aan The Human Network en de samenvoeging tussen ICT Partners en Camarate ICT, waardoor in één klap een grote consultancyspeler ontstaat van 16o medewerkers, met landelijke dekking en met de capaciteit om de bovenkant van de markt te bedienen. De reuring binnen deze markt verklaren we enerzijds door de toename in investeringsbereidheid en anderzijds door de toename in de vraag naar personeel.

Daarnaast zijn we erg blij dat HPS Industrial en Derk van Wijk (Mproof), MMR-klanten van het eerste uur, ons in 2019 weer het vertrouwen hebben gegeven om hun onderneming te begeleiden met een volgende stap. HPS nam branchegenoot PLCDirect over en voor Mproof trokken we een groeifinanciering aan.

Voor Co & Co, een groeiende maatwerksoftware developer uit Rotterdam, begeleidden we de overname van stadsgenoot W3S. Hiermee voegt Co & Co veel expertise toe op het gebied van o.a. front-end user experience. De realisatie na de transactie: een complete onderneming van circa 40 medewerkers.

Dat brengt het totaal aantal transacties in 2019 op zes. Een mooie groei waar we best trots op zijn.

2020
We verwachten deze groei in 2020 door te kunnen zetten. Momenteel zijn we bij twee mandaten in de managed services markt en twee mandaten in de consultancymarkt hard op weg om dit ook waar te maken. We merken dat de trends zoals hierboven beschreven zich blijven doorzetten. Ondertussen consolideert de managed services markt nog steeds sterk.

Volgens internationaal onderzoeksbureau Gartner zal de consolidatie verder toenemen. Zij voorzien een hyperautomatiseringsmarkt, waarin steeds meer de combinatie gezocht worden tussen softwarepakketten, machine learning en andere automatiseringstools om bedrijfsprocessen nog efficiënter te laten functioneren. Daarnaast verschuift het cloudlandschap steeds meer van een gecentraliseerd model, naar een gedistribueerde cloud waarin vanaf verschillende locaties de cloud provider zijn diensten aanbiedt.

Graag gaan we met een ieder in gesprek over jullie visie op de ICT-markt en wat dit voor mogelijkheden biedt voor uw onderneming.

In ieder geval wensen we iedereen die in deze snel bewegende markt actief is veel succes toe in 2020.

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht