Bergler verwelkomt Erik Wiechers als aandeelhouder

December 2021 – MMR Consultancy heeft de aandeelhouders van Bergler begeleid bij de verkoop van een deel van de aandelen aan Erik Wiechers. Deze transactie is gefinancierd door ABN AMRO.

 

Rob Wessels, voormalig grootaandeelhouder, heeft Bergler in het jaar 2000 samen met een investeerder overgenomen van oprichter Erich Bergler. De heer Wessels is al sinds 1998 actief binnen de onderneming als Algemeen Directeur. Oorspronkelijk detacheerde Bergler ICT-specialisten aan de financiële sector. In de loop der jaren is Bergler actief geworden in veel verschillende markten. Aan de hand van de heer Wessels is Bergler door gegroeid en in 2019 is investeerder Dinvest uitkocht. Bergler is inmiddels een bekende naam in de ICT-markt, met veel ervaring en kennis van zaken. De onderneming heeft ultimo 2021 ruim 220 mensen aan het werk (vast, derden en zzp’ers).

Nu is Bergler toe aan de volgende fase. De heer Wessels is van mening dat met ervaren ICT-bestuurder Erik Wiechers de juiste man aan boord is gehaald om Bergler door te laten groeien. “Ik ben erg blij dat Erik Wiechers heeft besloten deze uitdaging met mij aan te gaan. Hij is een zeer ervaren no-nonsense manager die Bergler verder kan laten groeien. Zowel kwantitatief als kwalitatief.”

De heer Wiechers heeft een bewezen track-record opgebouwd binnen het ICT-landschap. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle ontwikkeling en transitie van PQR. Voor die tijd was hij twee jaar CEO van DTG, een bedrijf dat mkb-bedrijven helpt succesvol te zijn in hun digitale strategie. Eerder werkte hij onder meer als Senior Vice President en boardmember bij Ziggo, Country Director Netherlands Enterprise (a.i.) van Alcatel, General Manager Benelux BT Global Services en was hij manager bij GE, CSC en EDS.

MMR Consultancy heeft de heer Wessels begeleid met de gedeeltelijke management buy-out. Over die samenwerking is hij zeer tevreden. “Het verkopen van de meerderheid van je bedrijf doe je niet zomaar. Allereerst moet er een geschikte koper gevonden worden. Vervolgens moeten de voorwaarden goed zijn en alle afspraken helder. MMR heeft mijn belangen uitstekend behartigd in dit traject en de samenwerking beviel me uitstekend.”

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht