Nedcomp wordt onderdeel van Futureproof Group

April 2023 – MMR Consultancy heeft de aandeelhouders van Nedcomp begeleid bij de verkoop van de aandelen aan Futureproof Group. Nedcomp staat bekend om zijn Managed Clouddiensten. Zo voeren zij het volledige technische beheer van de hostingomgevingen voor tal van klanten binnen de zorgsector en het MKB. Het hele traject nemen ze uit handen van het adviseren, ontwerpen, inrichten, migreren, beheren, upgraden, onderhouden, monitoren tot het documenteren en analyseren.

Het team van Nedcomp zoekt continu naar de mogelijkheden om de kwaliteit van de dienstverlening voor haar klanten te verbeteren en haar kennis en het dienstenaanbod te vergroten. Gelet op de snelheid waarmee het IT-landschap zich ontwikkelt en om de ambities van de organisatie versneld waar te kunnen maken, heeft Nedcomp zich aangesloten bij de Futureproof Group (FPG), een gerenommeerde Nederlandse groep van IT-dienstverleners.

Vincent de Jong, één van de twee verkopend aandeelhouders van Nedcomp, is blij dat Nedcomp onder de paraplu van FPG verder kan doorgroeien. Hij kijkt bovendien zeer prettig terug op het verkoopproces. “Wederom zijn we buitengewoon tevreden met de waardevolle ondersteuning die we hebben ontvangen van MMR Consultancy bij het succesvol afronden van een transactie. Dit keer hebben ze ons bijgestaan bij het verkoopproces. Niels voorziet in een scherp financieel inzicht en stevigheid in onderhandelen, waar Bart uitblinkt in vriendelijkheid, mensenkennis en onuitputtelijke energie. Precies deze combinatie vormt de ideale mix die wij als ondernemers nodig hebben bij het turbulente proces van een bedrijfsverkoop. Gedurende deze periode wisselen ratio en emotie elkaar moeiteloos af, maar dankzij de deskundige begeleiding van MMR Consultancy waren we in staat om op cruciale momenten de juiste beslissingen te nemen. We bevelen hen ten zeerste aan.”

Nedcomp zal binnen deze sterke groep van IT bedrijven aansluiten bij Micros Internetdiensten. De dagelijkse leiding van zowel Nedcomp als Micros zal bij Frans Poldervaart als operationeel directeur liggen en de commerciële leiding van de organisatie bij Johan Vavier. Zij zullen per direct toetreden tot de organisatie. Beide heren kijken met enthousiasme uit naar de samenwerking met het team en de klanten van Nedcomp.

Johan Vavier: “Beide organisaties zijn zeer complementair aan elkaar op zowel het kennisniveau als op het dienstenaanbod. Op deze manier kunnen we door het bundelen van onze krachten nog meer van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Nedcomp en Micros zullen zich op korte termijn ook fysiek op één locatie vestigen.”

Voor Futureproof Group sluit deze overname aan op de groeistrategie, om haar positie in de regio Rotterdam verder te verstevigen. Niet alleen wordt de positie in de regio Rotterdam verder verstevigd, maar ook wordt door de overname van Nedcomp het productportfolio in managed hosting en clouddiensten verder uitgebreid.

Roel Blomsma, directeur Futureproof Group: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van een trend naar verdere consolidatie, gedreven door de snelle ontwikkelingen en de toegenomen complexiteit van IT en de eisen die dit stelt aan dienstverleners in dit segment. De overname van Nedcomp is daar een perfect voorbeeld van. Binnen Futureproof Group combineren we klantgerichtheid door lokale aanwezigheid en ondernemerschap, met de schaalvoordelen die de omvang van onze groep biedt.”

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht