Xantion trekt kapitaal aan

MMR Consultancy heeft de huidige eigenaren begeleid bij het aantrekken van kapitaal voor Xantion. Deze transactie is gefinancierd door MKB Fonds als kapitaalverstrekker en ABN AMRO als financier.

MKB Fonds neemt een meerderheidsbelang in Xantion. De directie van Xantion, bestaande uit Marcel van Boheemen en Peter Oelen, zal ongewijzigd blijven. Oelen treedt naast Van Boheemen toe als aandeelhouder.

Marcel van Boohemen over de samenwerking met MMR: ”Xantion heeft het als een leerzaam en intensief traject ervaren. MMR was een zeer betrokken partij die zeer snel schakelde en alle cijfers en achtergronden paraat had. Het is een bewuste keuze van MMR om een beperkt aantal transacties per jaar te doen waardoor ze volledig samen met de ondernemer dit traject doorloopt.”

MKB Fonds voegt Xantion toe aan haar deelnemingsportefeuille in de ICT sector, genaamd De Futureproof Groep, waarin alle betrokken partijen kunnen profiteren van schaalvoordelen en elkaars specialistische kennis.

Emiel Havinga, Investment Director bij MKB Fonds over de aquisitie van Xantion: “Het investeringsbeleid van MKB Fonds richt zich op verschillende sectoren, echter, de ICT-dienstverleningssector zien wij als één van de kernsectoren omdat deze markt nog altijd groeit en doordat ICT voor bijna alle bedrijven een bedrijfskritisch proces is. Samenwerking tussen verschillende ICT-dienstverleners in onze portefeuille is van belang omdat ICT steeds breder wordt ingezet en schaalvergroting de mogelijkheden biedt om voldoende kennis en oplossingen te kunnen blijven bieden aan de klanten. De Futureproof Group en Xantion kunnen door de samenwerking klanttevredenheid optimaliseren en profiteren van het delen van kennis en ervaring binnen de groep.”

Neem contact op
close slider

    Stuur ons een bericht